Ballongbergets SKF
 
 
 


Ballongberget

Ballongberget är en civil inomhusskjutbana i Stockholm, tillgänglig för Ballongbergets medlemmar och hyresgäster. Skjutbanan drivs av Ballongbergets skytteförening (BBSKF), med syfte att tillhandahålla skytte med handeldvapen för klubbens medlemmar samt hyresgäster bestående av ideella föreningar och företag med skytteverksamhet.
På Ballongbergets skjutbana bedriver vi krutskytte inomhus året runt. På vår bana kan upp till åtta skyttar skjuta samtidigt med maximalt skjutavstånd om 50 meter.
Skjutbanan kan bokas för samtliga dygnets 24 timmar under alla årets dagar.
Ballongberget drivs ideellt och är uteslutande finansierat med medlemsavgifter från anslutna skyttar samt hyresintäkter från skjutbanan.
Anläggningen är försedd med ventilation med luftcentrifug. Vintertid är lokalerna uppvärmda. Banan är godkänd för skytte med handeldvapen upp till kaliber .50, även automatvapen, men vi skjuter inte med hagel eller slug på grund av det kraftiga slitaget.

Historik
Ballongbergets historia kan du läsa här, eller under fliken BBSKF på startsidan.

Verksamhet
Våra hyresgästers verksamhet sträcker sig från gevärsskytte, till nationellt pistolskytte och dynamiskt skytte.

Att hyra banan
Skjutbanan bokas i förväg. För att få hyra tid på banan måste du ha en giltig ansvarsförsäkring samt ett hyresavtal med BBSKF. Det innebär normalt att endast skytteföreningar och företag kan hyra tid på banan.

Hyresavtal
Föreningar eller företag kan bli hyresgäster i Ballongberget, läs mer här.

Kom och ta en titt
Vi visar regelbundet lokalerna för intresserade föreningar, företag och klubbar. Eftersom klubben drivs ideellt, sker visningar endast efter överenskommelse och vanligtvis kvällar eller helger.

Intresserad?
Om ni är vill veta mer om skytte i Ballongberget, är ni välkomna att kontakta oss via E-post

Ballongbergets skytteförening, styrelsen. 
    Ballongbergets Skytteförening, Box 3077, 169 03 Solna,  Telefon 08 624 20 22, info@bbskf.se